Leikong

Gå til innhold

Hovedmeny

smalhans

Arkiv

GUNDA DJUPVIK
(f. 1966) er ivrig heimekokk, har fast matspalte i Sunnmørsposten og skriv om mat, parfyme og kjærleik i den populære bloggen altgodt.no.
Ho har også laga kokeboka Smalhans. Sunn, god og rimeleg mat (2011).

I 2012 kom ho med boka Sylting og safting heile året.
Og i 2013 kom ho med Ball , klubb og komle med dott.

Gunda er frå Leikong på Sunnmøre, er utdanna jurist og bur og arbeider no i Oslo



Prøv Gunda Djupvik sitt nektarinsyltetøy på vaflar eller bollar, begge deler er like godt!
Enkel
Ingredienser
1 kg godt modne nektariner, reinsa vekt
425 g sukker
1 dl vatn
1/2 ts sitronsyre
1/2 pakke pektinpulver
Om oppskriften

Type:Søtt
Hovedingrediens:Frukt / bær
Karakteristika:Saft / syltetøy / gelé
Slik gjør du

Ha dei ferdig reinsa nektarinane, halvparten av sukkeret og vatn i ei gryte og gi det eit oppkok. La det putre i 10 minutt.

Rør saman pektinpulver og resten av sukkeret, og ha det i gryta medan du rører godt. La det heile koke opp igjen, og la det koke friskt i eitt minutt.

Fyll syltetøyet på reine, nykokte glas.

Tilbake til innholdet | Tilbake til hovedmenyen