Leikong

Gå til innhold

Hovedmeny

Hjortegryte

Leikongdaga
 

Oppskrift Hjortegryte av Ingebjørg Lyster


Hjortegryte 4 pers



750 g beinfritt hjortekjøt i terningar



Marinade:       2 ts knuste einebær

                       1 ts knust svart peppar

                       4 ss soyasaus

                       4 ss solbærsirup



La kjøtet ligge natta over i marinaden.



1 raud løk

10 små sjampinjonga eller annan sopp

½ purreløk

200 g rotselleri i terningar

½ l vatn

1 buljongterning

2 dl sæterrømme eller creme fraiche

1 ss maisenna

50 g brunost

2 ss tyttebærsylte

salt

sukkerkulør



Brun kjøtet i ei jerngryte og tilset vatn,buljong, rotselleri og brunost.  

Kok det so vidt mørt.

Kutt sopp, løk og purre i passe bitar.

Rør maisenna i rømmeP/creme fraiche.

Ha alt i gryta og kok i omlag 5 minutt.

Rør i tyttebærsylte.

Smak til med salt og juster fargen med sukkerkulør



Server gryta med kokte poteter eller potetmos, gulrot, blomkål og brokkoli.

Og sjølvsagt tyttebærsyletøy til!


 
Tilbake til innholdet | Tilbake til hovedmenyen